Tekmovanje v lovu rib s plovcem za pokal Vuhreda (2011)

V za─Źetku meseca oktobra sva se s Toma┼żem Erjavcem odlo─Źila ,da bi organizirala prvi pokal Vuhreda v lovu rib s plovcem. Seveda sva si delo organizacije razdelila in ┼że ─Źez nekaj dni sva dolo─Źila datum tekmovanja (30.10.2011). Samo tekmovanje je potekalo na ribniku Re┼í v Radljah ob Dravi.

 

No pa za─Źnimo! Pravila so bila jasna, lovijo lahko samo prebivalci Vuhreda. Prijavilo se je ┼íestnajst Vuhre┼í─Źanov in dva povabljena gosta. Bil sem presene─Źen nad ┼ítevilom udele┼żencev.
Minilo je nekaj ─Źasa ,da sva s Toma┼żem pridobila nekaj nujno potrebnih stvari kot so pokali in odobritev tekmovanja na ribniku Re┼í. Seveda pa ne smem pozabiti na na┼ía pridna dekleta Metko, Marjano in Anico, ki so nas pogostile s pecivom, oblo┼żenimi kruhki in toplim ─Źajem. Za dobro voljo je poskrbel tudi kuhar Miran,ki je skuhal gola┼ż iz divja─Źine in na┼í fotograf Voranc, ki je vse zanimivosti ujel v objektiv.

 

Bli┼żala se je ura, ko bo ┼ílo zares. V svojem imenu sem pozdravil vse prisotne in spregovoril nekaj besed v upanju, da bi pokal Vuhreda postal tradicionalen. Toma┼ż je razlo┼żil nekaj formalnosti glede pravil tekmovanja, nato pa sem vsem tekmovalcem za┼żelel dober prijem in jih opozoril, da svet stoji na mladih. Po nagovoru smo od┼íli na lovna mesta in se pripravili na tekmovanje.
Posijalo je prelepo jesensko sonce, ki nam je ┼íe polep┼íalo to dru┼żenje. Ob tekmovanju ni manjkalo dobre volje in obilo smeha. Za ┼żejna usta so skrbno skrbele ┼żenske, ki so bile po koncu dneva ┼że kar izmu─Źene. Ure so po─Źasi minevale in ┼że se je ─Źutilo kdo bo postal prvi Vuhre┼í─Źan. Po koncu tekmovanja se je pri─Źelo tehtanje ulova.
Po nekaj minutah prera─Źunavanja sva s Toma┼żem sestavila rezultate ,ki so bili zelo zanimivi.

 

Prvi Vuhre┼í─Źan Alja┼ż Javernik 7250g.
Drugi Vuhre┼í─Źan Peter Kukovec 7050g.
Tretji Vuhre┼í─Źan Stane Mer┼ínik 6800g.

 

Najmlaj┼íi ribi─Ź, ki je sodeloval, je bil Nejc ─îavnik, najstarej┼íi pa je bil Jo┼że Javernik, tudi njima iskrene ─Źestitke.
Po dobrem gola┼żu smo Metka, Toma┼ż in Bo┼ítjan podelili pokale.

Nato sem ┼íe zadnji─Ź pozdravil vse navzo─Źe, ki so se udele┼żili in pri─Źeli pisati zgodovino tekmovanja v ribolovu za pokal Vuhreda. Po uradni podelitvi in skupinskem slikanju se je dan sprevrnil v ve─Źer. Ob klepetu smo zaklju─Źili z na┼íim sre─Źanjem z upanjem, da se naslednje leto spet sre─Źamo.

 

┼áe enkrat se zahvaljujem KS Vuhred, tekmovalcem, gledalcem, RD Radlje, Vorancu, Miranu, Metki, Marjani, Anici in organizatorju Toma┼żu.

 

Lep pozdrav, Boštjan Javernik

 

 

 

 

vuhred.net © 2008 - 2014 O strani - O avtorju