Pustni karneval Vuhred 2010

┬á Tradicionalen "Vuher┼íki pustni karneval" se je tudi letos odvijal na ustaljeni lokaciji na igri┼í─Źu ob cerkvi. Nekaj ─Źez 14. uro je na oder prikorakala ─Źistilka Fata iz vsem znane slovenske nadaljevanke TV Dober dan in zbrane med drugim nasmejala z zna─Źilnim naglasom.

┬á Sledila sta ji Kosorjeva in Pahor, ki sta nato skozi vso prireditev sedela na odru in pozdravljala obiskovalce, ob nekaterih glasbenih ritmih pa tudi zaplesala. Kosorjeva si je sicer med samo prireditvijo vzela ─Źas tudi za dolg telefonski pogovor. Seveda je bil vseskozi v neposredni bli┼żini tudi varnostnik,┬á katerega naloga je bila, da prepre─Źi morebitne incidente.

┬á Slovenijo je letos temeljito pretresla tudi Kmetija (ne)slavnih, zato so bili prav vsi ─Źlani navzo─Źi tudi v Vuhredu, kjer so se pomerili v vseh treh disciplinah. Manjkal ni niti gospodar, niti voditeljica Anja Toma┼żin. Predvsem prvi je kot obi─Źajno imel veliko pripomniti nad izredno nekvalitetnim delom na Kmetiji.

┬á Premier Pahor se je v lanskem letu sre─Źal tudi z libijskim voditeljem Moamerjem Gadafijem. Na sre─Źanju sta si izmenjala tudi darila, Pahor je Gadafiju poklonil superiornega lipicanca po imenu Napolitano, Gadafi pa je na┼íemu premierju podaril kar dve kameli. Ena izmed njiju je obiskala tudi Vuhred, v spremstvu Gadafija in njegovih pomo─Źnikov.

┬á Trenutno eden izmed najbolj aktualnih politikov na slovenski sceni "Erjev─Źev Kodl", minister za smetje, pa se je zbranim oglasil iz planin in pokomentiral dolo─Źene pere─Źe zadeve in politi─Źne osebnosti, med drugim tudi navzo─Źega Pahorja. Med nastopom "Erjav─Źevega Kodla" smo zasli┼íali vedno glasnej┼ío glasbo, ki je prihajala iz tovornjaka na cesti. S svojim prihodom so nas po─Źastili ─Źlani ┼ívedske skupine Abba, ki je sicer z igranjem prenehala davnega leta 1982, vendar se je za Vuher┼íki karneval ponovno zbrala in nam na koncu┬á prireditve zapela nekaj vsem znanih uspe┼ínic.

┬á Pozornost se je iz ceste po─Źasi prevesila na glavni oz. edini oder, kjer je z nekaj skladbami ob─Źinstvo zabavala lokalna skupina "Ur┼íka in Turbo teens". Del refrena zadnje skladbe "JODL-DI-JODL-DO" bo verjetno ┼íe marsikomu dolgo odmeval po u┼íesih, ─Źe sodim po sebi.

Takoj po odhodu mladih umetnikov je na oder prikorakal komik Vrli─Ź iz Podgorja, ki si je med nastopom ┼żejo hladil s hladnim pivom. Natresel je kar nekaj dobrih ┼íal, katerim so se zbrani iz srca nasmejali. Nekje med vsemi na┼ítetemi je skupina "Duo Harmony" odpela dve ali tri skladbe, ob katerih sta se zavrtela tudi ─Źastna gosta Pahor in Kosorjeva.

┬á ─îisto na koncu je sledilo ┼íe finalno dejanje popoldneva - podelitev nagrad trem najbolj┼íim skupinam mask, nato pa se je zbrana dru┼í─Źina po─Źasi odpravila vsak na svoj konec. Omeniti velja tudi manj┼íi "┼íank", kjer s(m)o se lahko okrep─Źali in pogreli z vro─Źim ─Źajem ter pote┼íili lakoto z izredno okusnimi krofi.

Voditelja prireditve

─îistilka Fata iz nadaljevanke TV Dober dan

Pahor, Kosorjeva in pazljiv varnostnik

Libijski voditelj Gadafi s spremljevalci in Pahorjevo kamelo

Skupina Urška in Turbo teens

Na Valentinovo nas je opominjala ple┼ío─Źa skupina sr─Źkov

Pahor in Kosorjeva drugi─Ź. V odzadju komik Vrli─Ź.

Stojnica s krofi in vro─Źim ─Źajem

Abba

Zvezdica zaspanka (Kometa repateca ┼żal zaradi hitrosti ni bilo mogo─Źe ujeti v objektiv)

Ro┼żnata dobra vila iz pravljice

Eden izmed številnih klovnov

 

vuhred.net © 2008 - 2014 O strani - O avtorju