Čolnarsko Društvo Skala Vuhred

Zametki društva segajo približno v leto 1995. Uradno pa je bilo čolnarsko društvo skala Vuhred ustanovljeno leta 2000 in je takrat štelo približno 10 članov. V osmih letih našega delovanja se je nabralo okoli 40 članov, med katerimi so nekateri bolj, nekateri manj aktivni.V okviru društva se že od začetnega leta prireja zdaj že tradicionalna lampionada na reki Dravi z več kot 3000 lampiončki, ki se izvede v okviru občinskega praznika meseca septembra. Ta dogodek vsako leto privabi obilo obiskovalcev.

Sodelujemo tudi pri vsakoletni čistilni akciji, vsakomur pa je na voljo tudi panoramska vožnja, saj reka skriva nemalo čudovitih in očem skritih kotičkov. Najbolj atraktivna pa sta zagotovo Škratova skala in otok ljubezni. Turističnim in domačim ribičem pa nudimo tudi najem čolna v spremstvu vodiča. (Za karto in ostala dovoljenja mora poskrbeti ribič sam.)


Vsi zainteresirani ste vabljeni na panoramsko vožnjo s čolnom, tako da lahko reko Dravo opazujete tudi z drugega zornega kota in ugotovite, da ni zgolj kup tekočih odpadkov.

tajništvo ČD Vuhred